Blog
Kínai csirkemell - ala ami van otthon
2013.12.24 15:061-2 csirkemell (nagyobb darab) (ki mennyire húsos)
szójaszósz (ha lehet, nem a GMO-s Heinz)
szezámolaj (elhanyagolható)
1 vörös-lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa, fehérrépa
kb: 2 marék zöldbab
1 kevés kínai wok fűszerkeverék
kicsi bors
kevés oliva a pirításhoz
nagyjából 10-15 deka spagetti tészta
Csirkét, répákat felcsíkoztam. A csirkét egy kevés szezámolajon , és kb. fél-1 deci szójaszószon megpároltam. Közben a répákat egy kis lábosban, fedő alatt kb. 3 deci vízben félpuhára főztem. Amikor a hús kifehéredett, ment hozzá a zöldbab, még egy fél deci szójaszósszal együtt. Ezek jól elvoltak, a félpuha répákat mindenestől átborítottam a húsos cuccra, és adtam hozzá a fűszerkeveréket. A nagyjából 5-8 centisre tördelt tésztát, olajon megpirítottam (mint ahogy tarhonyát kell), - természetesen „kevergetve” - és mikor jó színt kapott, szárazon ment ez is a húskombóba. Amint elkezdett puhulni, óvatosan belekevertem a kajába. Ha a tészta puha, tálalom.
Rántott csirkemell falatok fűszeres bundában, borsós rizzsel, és fokhagymás mártogatóval
2013.12.08 15:54Hozzávalók: Csirkemell, rizs, borsó. Mártáshoz: 2 e.k. tejföl, 2 e.k. natúr joghurt, 2 e.k. majonéz, és 2 gerezd fokhagyma összetörve. (izlés szerint lehet beletenni snidlinget, citromot stb...).
A recept egyszerű. Ki kell rántani a csirkét, (én a tojásba tettem kevés kiskakukkfüvet, majorannát, borsot), meg kell főzni a rizst (Himajájai hosszúszeműt használtam), borsót. A szószt összekevertem, és egy kicsit visszatettem a hűtőbe. Mikor készen lettem a húsokkal, a rizst, és a borsót összeengedtem, és kész is a kaja. (a rizsre lehet tenni egy kis kurkumát, kellemes ízt ad neki, és egészséges).
Babchang Wok fűszerekkel
2013.11.09 13:06
"Háromhagymás" sertéscomb
2013.11.09 12:510.5 - 1 kiló comb (táplálék felvevő egyének számának megfelelő mennyiségben)
3 nagyjából fél centi vastag szelet füstölt szalonna, sonka, vagy tarja (én tarjából csináltam mert ez volt itthon)
egy közepes vörös, vagy lila hagyma kockázva (lehet újhagyma is)
4-5 fokhagyma törve
5-10 levél medvehagyma (izlésnek megfelelően) - én fagyasztottat használtam, mert egy óriási tasakkal szedtem még májusban a Gerecsében.
Bors, só (himalájai)
oliva olaj
Csíkokra vágtam a húst és a füstöltet (amit használsz), és oliván kicsit megpároltam. Mikor levet eresztett, hozzáadtam a hagymákat, és fedő alatt sózva, borsozva pároltam tovább (sóval vigyázzatok, mert a füstölt árucikk is sós! ). Amikor minden puha lett és megfőtt, hosszú szemű Himalájai rizzsel tálaltam. Mivel a kurkuma baromi egészséges, én tettem a rizsre - ahogy általában is szoktam - azért van a rizsemnek sárgás színe.
Ló étvágyat :-)
Kolbászos paprikás krumpli - ahogy mi szeretjük
2013.11.09 12:26Puszta debreceni (étkezők számától függő mennyiségben)
Palócleves csirkehússal
2013.10.12 17:09Minestrone leves sok zölddel
2013.10.12 16:49
Zöldséges pulykatokány rizzsel
2013.10.12 16:46
Gyömbéres Kínai leves, csirkéből
2013.10.12 16:35
Olaszos Paradicsomleves
2013.10.05 21:32