Blog

Chilis Mac and Cheese kis extrával

2021.03.18 18:05

Kb: 1 óra, és tutttto fantasztikó! Tömény mint a p*csa! :-D 

Anyagfelhasználás:
2 ek vaj (30-40g) vagy ahogy sikerül...
kb: 500 g darált marhahús (minőségi)
3 ek Chilis bab fűszerkeverék, vagy saját keverék, ha van jó recepted
2 konzerv paradicsom (pasta, vagy polpa)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kb: 400 g szarvacska tészta
kb: 7 dl víz
klb: 120 ml habtejszín
2 kis doboz (240g) vörösbab
kb: 400 g cheddar sajt (reszelt)
petrezselyem ízlés szerint (tálaláshoz) jó sok! 

 

No:

Olvasszuk meg a vajat egy nagy főzőedényben. Adjuk hozzá a darált marhahúst, folyamatosan kevergessük, és fehéredésig pároljuk. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük hozzá a konzerves paradicsomot. Alaposan keverjük össze, rottyantsunk rajta. Mehet bele a víz, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük. Ez idő alatt kavarjuk át. Mikor már szinte kész, keverjük hozzá a lecsepegtetett babot majd adjuk hozzá a tésztát. Ha puha a tészta, mehet rá a sok sajt, keverjuk össze. Utólag ízesítsük, ha szükséges. Végül letakarva hagyjuk még állni 4-5 percig. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálalhatjuk.

 

Hagymás bab kis extrával

2021.03.07 15:39

Kb 1 óra, 2 normál étkü ember részére. Igazi ottalvós randikaja :-D Qrrrrva finom :-P 

2 konzerv (400g) fehérbab ( konzerv lével együtt plusz 1dl víz ha szükséges )
kb: 15 dkg húsos füstölt szalonna
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál BBQ szósz
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 kiskanál  őrölt chilli
2 evőkanál őrölt fűszer paprika
1 csapott evőkanál barna cukor
őrölt fekete bors
1 evőkanál olíva olaj

Sorban:
Szalonnát zsírjára pirítani, mellé a szeletelt fokhagyma kevergetés mellett kb fél perc, rá a vékonyra szeletelt hagyma. fedő alatt fonnyasztani. Ha okés, mehet a cukor, és a mustár, összekeverve pár perc. Most kell a piros paprika, kevergetni pár percet, a sürített paradicsom, és ismét pár percet hagyni érni. (mindent fedő alatt). Ha megvagy, mehetnek bele a babok, összekevered, fűszerezed, és ha rottyant eggyet, kettőt, eheted :-P 

Sajtos gombás tejszínes karaj (gluténmentes)

2021.02.18 16:24

Isten bizony, még karaj nélkül is qrva jó :-P 
Vedd ezeket:

kb: 0.5 kg sertés rövidkaraj (5-6 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
70-80g vaj
1 közepes db vöröshagyma
kb: 10 dkg bacon
15-20 dkg barna csiperkegomba
3 közepes újhagyma
20-25 dkg minőségi sajt reszelve
4 dl tejszín (20%)

 

Én így tettem:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet a finomra aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett kb: 10 percet sütjük. Ha már kellően összeugrott a gomba, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt harmadát, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejszínnel, és rottyantunk 1-2-t rajta. A zöldséges ragut a karajszeletekre kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük letakarva.
Utána ki - mennyire szereti, barnára pirítjuk, és jönet a tálalás. Rizs vagy tészta. Kinek mi a zsánere :-)

Rakott brokkoli "üresen"

2021.01.26 15:29

Azért írtam, hogy üresen, mert nincs benne, sem rizs, sem krumpli, sem darálthús, és még tészta sem.
Kicsit több mint 1 óra alatt kész. Mellesleg, brokkoli helyett lehet karfiol, vagy kelbibmó, kinek mi a zsánere.

Ami viszont van: (2-3 főre)

Jó fél kiló brokkoli rózsa (BIO ha lehet, mert mint tudjuk, az egyik legszennyezettebb zöldünk a brokkoli...)
1 nagyobb sárgarépa (ez sem baj, ha "tapsihapsi" aza csúcsos, nem a broki alakú)
4-6 főtt tojás - majd felkockázva
1 kisebb vöröshagyma felszeletelve
2-3 duci foghagyma zúzva
2 pár virsli karikázva
Qrva sok reszelt füstölt sajt, olyan jóféle
4-6 szelet sárga cheedar
Jó fél kiló tejföl
Só, bors, kis házi vegeta.
Kevés vaj kenéshez

Roppanósra előfőzzük a zöldeket (brokkoli, répa), közben vajjal kikenjük a a sütő edényünket. Ha megvannak a zöldek, mehetnek az edénybe, mellé a virsli, vöröshagyma, főtt tojás darabkák, egy jó adag reszelt sajt. Tejfölbe - bár elhagyható - egy tojást keverj bele, só, bors fokhagyma, még egy marék sajt. Az egész cupák mehet a zöld tetejére, mindehova kerüljön. Sütő lefedve 200 fok, kb 30-40 perc. Fólia le/vagy tető, mehet a tetejére a cheedar, és a maradék (sok :-) ) reszlet sajt, vissza a sütőbe, és amíg rá nem pirul. 
Utána akár eheted is :-) 

Tejfölös, gombás sertéskaraj

2021.01.04 14:34

Kicsit macera az előkészület, de gyors a végeredmény :-P Éééééés finom :-) 

Cuccok: (Attól függően mennyit esztek)
Annyi szelet karaj, amennyit megesztek
Karikára vágott kolbász (és azt még félbe)
lila hagyma kockázva
cukkini kockázva
csemege ubi kockázva
barna csiperke kockázva
tejföl (akár laktózmentes)
liszt sűrítéshez (akár GM mentes)
Sajt a tetejére


Akkor:
Laposra verjük a húsokat, só, bors oldalanként, kis olajban pár bercig sütjük/oldal, mehet félre. Másik serpenyőben tűzforróra hevítve MINDEN NÉLKÜL!! beleszórjuk a gombát, és pár percig hevítjük. Lényeg, hogy szinte semmi levet ne engedjen. (Qrvára fog füstölni, de nem baj). A cukkinivel ugyan ezt tesszük. Borítsd össze, és mehet félre. Előző serpenyő - minimális olajon - a kolbászt zsírjára pirítjuk, mellé mehet a hagyma. majd az ubi. Eztán hozzáadjuk a másik két versenyzőt, és pirulhatnak kicsit együtt. Közben a tejfölbe liszt, kavargatás, és mehet a serpenyőbe. Dolgozd össze, és a sütőpapíron lévő hússzeletekre halmozd rá. Legfelülre a reszelt sajt, 180 fok, kb: 20-25 perc. Ki mennyire szeretné barára a sajtot. Istenkirály a kaja :-P



Kuruc Pecsenye (gluténmentesen is)

2021.01.04 14:04

Egyszerű, nagyszerű :-P

Alkatrészek:
Annyi szelet tarja, amennyit megesztek.
Só, bors
Mustár
Minőségi szeletelt sonka (1-2 szelet/hús)
Liszt (GM is lehet)
Piros őrölt paprika

Folyamat:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, paprikás lisztbe forgatjuk majd egy sütőpapírral bélelt, kissé megolajozott tepsire tesszük őket, és forró sütőben (45-60 perc alatt) pirosra sütjük.



 

Tosztkán marharagu

2020.08.21 14:56

Na. Ennek elkészülte úgy kb. 12-14 óra.
De megéri. Főleg Slow cookerrel :-P :-P 

Puzzle 4 főre:
kb: 70-80 deka marhacomb 4 részre vágva, jól megmosva
1 nagy üveg (700ml körüli) OLASZ paradicsompüré (Az sem baj, ha BIO)
1 nagy fej vöröshagyma kockázva
3 nagy gerezd fokhagyma szeletelve
Kevés oliva olaj
bazsalikom, oregánó, kakukkfű, zellerlevél, petrezselyem, (én használtam olaszból hozott 2 féle fűszerkeveréket, de elhagyható)
fentiek izlés szerint

Végjáték:
Amíg a marha vizben ázik, a hagymákat  üvegesre pároltam, majd felöntöttem a paradicsom szósszal. Eztán mehet bele a rakat zöldfűszer, elkeverés után pedig a marhaszeletek. Na most hagyjuk jó 3-4 órát magában gondolkodni. Az egyészet belerekjuk slowcookerbe, és 12-14 órán át lassan összefőzzük. Amint késznek tekintjük, tésztával kitálalva, ehetjük is :-P 

 




 

Csípős, olaszos kolbászos tagliatelle

2020.07.06 16:47

Kb. fél óra, és isteni :-P 

Alkatrészek 4 főre:

kb: 20 deka jóféle vékony kolbász felkarikázva
kevés olivaolaj
1 kisebb hagyma kockázva, 2-3 gerezd fokhagyma törve
fél kisebb répa vékonyra karikázva
kevés angol zeller vékonyra szelve
2 doboz darabolt OLASZ paradicsom konzerv
bors, bazsalikom, oregánó izlés szerint
Reszelt sajt

 

Amíg az olajon a hagymák dolgoznak, mehet a kolbász karikázása. Ha megvan, 5-10 percre mehet a hagymára, utána a paradicsom cucc, és a fűszerek.
Kb. 15-20 perc, és kész. Közben mehet a tésztafőzés. Sajt ár, azán az arcba az egésszel :-P 

Sváb sertésszelet Fokhagymás szelet

2020.04.19 11:13

Elég gyors, elég finom :-)

2 főre:
6-8 szelet karaj, vagy comb kiklopfolva
5 duci gerezd fokhagyma apróra vágva/törve
egy kisebb fél vöröshagyma kockázva
kevés liszt panírhoz (mehet bele egy tk piros paprika)
2-3 ek sűrített paradicsom
jó fél liter alaplé
Kb 1 deci száraz fehér bor
só, bors (tarka)
3 ek házi zsír
petrezselyem

 

Nézzük:
A zsírt felolvasztottam egy nagyobb lábosban. Húsokat klopfoltam, utána mind2 oldalát sóztam, borsoztam, majd belehempergettem a paprikás lisztbe. Ezután, oldalanként kb 1 percet sütöttem zsíron, majd féreraktam a húsokat. A zsírba pár percre beleraktam a hagymákat, átpirítottam öket. Belelapátoltam a paradicsomot, azt is kicsit átforgattam, és mehet bele az alaplé. Nagyjából 10 perc rotyogtatás után, visszakerülnek a húsok, és puhulásig főzzük a cuccban. Jól besűríti magát a szószunk. Mielőtt kész, egy 10-15 perccel, hozzáadhatjuk a bort, és készre lehet főzni (kb 45 perc). A legvégén teleszórjuk petrezselyemmel :-D
Szeremley rizlinget tudok ajánlani mellé :-)

Sonkapörkölt tormás-hagymás krumplival

2020.04.04 17:07

Qrva finom, laktató kaja :-P (SK recept alapján)

Beadandók:

2 fej hagyma kockázva
3 gerezd fokhagyma
3 ek zsír
fél zöld paprika (én kihagytam, mert ebben az időszakban szinte csak spanyol szemetet kapni)
bors
1 tk fűszerkömény
3 púpozott tk pirospaprika
fél tk erőspaprika-krém (én szárított chilivel pótoltam, pár tekerés :-P )
fél paradicsom 
kb: 7-8 deci marhaalaplé
kb: 600 g füstölt lapocka kockázva
3 db babérlevél
kakukkfű izlés szerint
kb. 300 g zöldborsó
kb: 450 g füstölt sonka kockázva

A burgonyához

kb: másfél kg burgonya
bors
3 ek zsír
4 fej hagyma
1-2 púpozott ek ecetes torma
1 csokor petrezselyem

Én sót NEM raktam, semmihez, mert a 2 füstölt cucc tele van sóval!!

Ahogy készül:

Az aprított hagymát és fokhagymát elkezdjük pirítani 2-3 evőkanál zsíron, majd hozzádobjuk az aprított paprikát. Borsozzuk, rászórjuk a fűszerköményt és a pirospaprikát, hozzáadjuk az erőspaprika-krémet, elkeverjük, majd jöhet bele a paradicsom és egy kevés alaplé. Az egészet felforraljuk. Beletesszük a felkockázott füstölt lapockát, a babérlevelet és az aprított kakukkfüvet, majd a maradék alaplevet. Addig főzzük, amíg a lapocka meg nem puhul, aztán hozzáadjuk a borsót és a felkockázott füstölt sonkát, majd további 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, és kész is vagyunk vele. A burgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben készre főzzük. Leszűrjük, hagyjuk egy kicsit hűlni, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ízlés szerint borsozzuk, majd meglocsoljuk 3-4 evőkanál olvasztott zsírral, és 230 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg extra ropogós, aranybarna nem lesz (kb. 30-45 perc). Közben félbe-, majd szeletekre vágjuk a hagymát, és először magas hőmérsékleten elkezdjük pirítani kb. 3-4 evőkanál zsíron, majd ha már a nedvesség, amit kiengedett, elpárolgott, lassú tűzön aranybarnára karamellizáljuk. Borsozzuk, aztán rátesszük a tormát. Amikor kész a burgonya, összekeverjük a karamellizált tormás hagymával és aprított petrezselyemmel.

 

Tételek: 21 - 30 ból 204
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>