Amerikai szaftos tarja krumpli chipssel
Hmmmm... grill szezon... Nehogy már csak az járjon jól, akinek kertje van :-P Mint panellakó, mi is kaphatunk a jóból :-) Ami a legfontosabb, NE a készterméket vegyük meg, mert az tele van szutyok adalékanyagokkal... Csináld magad, csak 15 perc az előkészület :-)
6 szelet tarjához:
khmm. Kell 6 szelet tarja :-) (én a hentesnél vágattam fel, kb: 1 centi vastag szeletekre)
Páchoz:
3 ek. (BIO) kechup. Ez nem vizezett, adalékolt, és még paradicsom íze is van :-)
3 tk. DIJONI mustár - a tubusos mustárnak nevezett izé nem jó, már csak az íze miatt sem, a többi probléma meg az "összetevők" alatt olvasható...
1.5 ek. Worchester szósz (A Heinz-et kerüljük... )
vagy 2 fokhagyma reszelve, vagy zúzva, vagy egy kevés granulátum
kevés színes bors összetörve, és egy kevés fekete, vagy citrombors
3-4 ek. étolaj
Sütéshez:
Kevés rozmaring (darabos, nem őrölt)
újhagyma zöldje
még 3 fokhagyma zúzva
A felszeletelt húst kb: 2 újjnyi távolságban nagyjából 2 centi mélyen bevagdostam, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Mind2 oldalát finoman beborsoztam, és félreraktam. A fenti összetevőket összekevertem egy tálban, és a húsok mind2 oldalát bekentem vele. Eztán a hűtöben pihentek 3 napot. Legalább 2 kell neki...
Aki kertben grillez, mehet a rácsra, a többi a meleg dolga :-) Akinek nincs kertije - mint nekem - forró grill serpenyőben pár percig "kérget" sütöttem mind2 oldalára. Mikor szép színt kapott, beletettem egy tepsibe. Megszórtam (darabos, nem őrölt) rozmaringgal, zúzott fokhagymával, és tettem rá újhagyma szárat. Alufólia alatt nagyjából - előmelegített sütőben - 45 percet sütöttem, majd ezt levéve, kb: 15-20 percet oldalanként (ha szép a színe, lehet fordítani) Köretnek jó hozzá grill krumpli, grill zöldség, vagy csak sima sült krumpli.
Nagggyon jó lett, átsült, és omlós :-P