Ananászos fűszeres csirkemell BIO rizzsel
Gondoltam csinálok valamit, ami egyszerű, gyors, és kínaira hajaz. Sikerült :-)
Ami kellhet hozzá:
kevés oliva olaj
1 egész csirkecsöcs (de nem tápos mindeféle xarral etetett madárból!)
1 e.k. nyers nádcukor (ha lehet ne az asztali fehérített mérget)
1-1.5 e.k. szójaszósz (minőségi, nem a GMOS-s Heinz és társai)
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 kb: 400g-os (ha lehet körszeletelt) ananászkonzerv
kb: 1 t.k. wok fűszer keverék, vagy kínai 5 fűszer keverék
kevés petrezselyem, vagy koriander, bors (só nem kell, mert a szója sós) Hehe dejó szóvicc :-)
Szóval! A cíííkét újnyi szeletkere szeljük, és forró olajban fehéredésig forgatjuk. Mehet ki egy tálba. Helyére betesszük az ananászkarikákat, és kissé karamelizáljuk. Közben, egy tálkában a szójaszószt, a paradicsompürét, a cukrot, és az ananászlevet összekavarjuk. Ha készen vannak az ananászkarikák, mehet vissza mellé a hús, és ra az összekevert szósz. Ekkor megszórjuk a fűszerrel, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Rizzsel lehet tálalni. Érdemes tápolás közben megfigyelni, hogy mennyi izgalmas íz vehető ki egy-egy falat orcába vételekor. :-)