Ázsiai marha vol. 1

2018.08.23 17:30

Kici, ócó, gyósz. Kb 45 perc össze vissza.

A tartalomból:

1 iks friss gyömbér pucolva, vékonyra szeletelve
kb: 20 deka marhahús, szálirányban, qrva vékonyra szelve
2 gerezd ducibb fokhagyma szeletelve
1 kisebb hagyma szeletelve - nem kockázva 
1 chili paprika, vagy chili pasta
1 üveg bambusz - akinek van szüretelhet is :-P :-P 
1 nagyobb fej gomba szeletelve (én barna csiperkét használtam, az volt itthon)
kevés kínai kel szeletelve
kevés szójaszósz (ha lehet vmi megbízható gyártót, ne olcsó GMO-s szart használj), szezámmagolaj, kis oliva
kevés "5 kínai fűszer"
kevés újhagyma zöldje
1 kisebb kápia paprika csíkozva
kevés kígyó uborka (magház nélkül)

 

Menet:

Elő a wokot, és gőzerővel gyújts alá. Mehet bele az olaj, és ha forró, akkor a hagymák, chili, és a gyömbér. Ha már fakulnak, a chili pasta (ha nem volt chili paprikánk). Kavarás rajta, aztán hegyébe a hús. Had piruljanak kicsit. Csöpöghet a szójaszóz, szezámolaj, és a fűszerkeverék. Mehetnek sorba a zöldek, nagyjából 5 percenként. Bambusz, gomba, kel, paprika - újhagyma egyszerre, és a legvégén a kígyóuborka pár percre, jól átkeverve. ha kicsit roppanósak a színes zöldek, akkor jó. Nem kell köret!