Babchang Wok fűszerekkel
2013.11.09 13:06
35-45 dkg sertéscomb (2 jól étkező egyén részére)
30-40 dkg friss, vagy mirelit zöldbab (én piacon vett, általam felszeletelt fagyasztottat használtam)
1 nagy fej lilahagyma
4-5 gerezd fokhagyma
(én tettem bele egy kis újhagyma zöldet is)
só (himalájai)
csipetnyi chilipaprika (elhanyagolható, vagy utólag is beletehető)
kb: 2 pupozott mokkáskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
kb: 2 csapott mokkáskanál WOK fűszerkeverék (izlés dolga a mennyiség)
szójaszósz (nagyjából fél deci)
tovább lehet ízesíteni egy kis laskagombával, vagy petrezselyemmel (én utóbbit tettem bele)
A csíkokra vágott sertéshúst szójaszósszal megöntözve kevés zsiradékon pároljuk, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékony karikára vágott lilahagymát, az összetört fokhagymát és a friss, vagy fagyasztott zöldbabot. Rövid párolás után beletesszük a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, és én itt tettem bele a petrezselymet. Mikor minden puha, fedő nélkül kicsit főzzük. Lehet hagyni egy kis lében is, de lémentesre is lehet pirítani. Ízlés dolga :-)
Baromi finom :-)