Bakonyi betyárleves 1.0
Finom, szolíd izvilág, viszonylag olcsón, és gyorsan. Természetesen vadhúsból, vagy bárányból finomabb lenne, de ha nincs, megfelel a sertés hús is. Összetevők: kb: 40 deka (nálma röfi comb), kb: 10 deka füstölt szalonna, 15 deka gomba (erdei, válogatás, csak nem csiperke), répa, fehérrépa, 1 vöröshagyma, egy pohár rtejföl, és csapott evőkanál liszt, petrezselyem, só, bors, kevés porkömény, 1 evőkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, és egy paradicsom.
Szalonnát kockázva zsírjára pirítottam, majd benne a felszeletelt hagymát megdinszteltem. Ezután tettem bele a kockázott hús, egy kis víz, és fél puhára főzögettem. Só, bors, kis kömény, zöldségek, a felszeletelt gomba, a pirospaprika, és annyi víz, amennyi kell a leveshez. Kis idő múlva a csíkokra vágott paprika, és a felszelt paradicsommal majdnem készre főztem. Tejfölből, és a lisztből habarást csináltam, és belefőztem a levesbe. (háZi tarhonyával, vagy tésztával lehet ízesíteni, mehet bele egy kis krumpli is, izlés szerint). A legvégén szórtam bele a friss petrezselymet (minden alapanyagot aznap vettem, szóval full friss volt a kaja :-)