Bakonyi sertéscsíkok, vajgaluskával
Fenomenális, piramidális!
Finom, nem túl bonyolult, és laktató :-)
Ami mindenképp kell:
Kb: fél kiló sertéscomb, vagy csirke/pulykamell (ugyen nem kell mondani, hogy megbízható forrásból, és a multi nem az.... )
Vagy egy kisebb fej hagyma, vagy újhagyma 1 szár, esetleg póré egy kevés :-P
1 paprika
2 paradicsom, vagy 5-6 szem kicsi fürtös
20-30 dkg erdei gombakeverék
1 ek. házizsír
1 ek. liszt sűrítéshet (teljes kiörlésű, az sem baj, ha esetleg BIO :-) )
2 kis tejföl, vagy 1 nagy (330-350g) ha lehet BIO
Liszt a panírozáshoz (fenti paraméterek adottak a lisztre vonatkozóan:-) )
őrölt bors, himalájai só, őrölt piros paprika egy tk nagyjából, kb: 1 fél kk. őrölt kömény
Galuskához (egy nagy, emberes adaghoz)
2 tojás (2-0 közötti számozással)
annyi liszt amit felvesz, hogy sárgás, kicsit nyúlós legyen, ha kanállal megemelem
egy 100g teavaj kb: harmada
(ha akarod ízesítheted fűszerrel a masszát - de akkor a tojásba kell keverni a cuccot)
A húst vékony szeletekre vágtam, nagyjából 2-4 centi szélesen, majd lisztben megforgattam mindkét oldalát. Kevés olajon, hirtelen nagy "lángon" pár percig sütöttem, míg szint nem szerzett magának. Mehet félre. Zsíron a kockázott/karikázott hagymát megpároltam, mellé raktam a felaprózott paradicsomot, és paprikát. Ha kicsit plöttyedt lett a cumó, akkor megkapta a gombát is. Ha szuperul megpuhultak, a húst bele lehet burogatni, és annyi vizet mellé, hogy teljesen ne lepje el. Mehet hozzá a fűszer. Fedő rá, és puhulásig hagyni a cuccot, de azért néha keverj rajta.
Galuska: toját felver, vajat olvaszt, tojáshoz kever (ha szeretnéd akkor a fűszert is most), és a liszt amennyit felvesz a fentiek alapján. Lobogó vízben kiskanállal adagolhatod is bele, 5-10 perc, és szűrhető.
Az eredmény: