Betyár Gulyás
2015.11.14 13:37
Igazából olyan mint a sima gulyás, csak sertéscomb van benne marha helyett, és pakolunk bele erdei gombákat.
Összetétel (kb: )
50 dkg sertéscomb (én marhából csináltam, mert nem bírtam ellenállni a hentesnél :-) )
20 dkg gomba (kizárólag erdei)
2 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
2 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
5 csapott ek finomliszt
1 ek fűszerpaprika
2 babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes db paprika
1 közepes db paradicsom
4 ek napraforgó olaj
2 - 2,5 l víz
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a darabolt paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel. Majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répaféléket, a zellert és a gombát.
Tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe, és még pár percig tovább főzzük. Én vajgaluskát tettem bele, a folyamat ugyan az, csak a tojáshoz olvasztott vajat kevertem, és utána a lisztet.