Betyárkrumpli
Baromi jó. Ízkavalkád :-P
1 kg burgonya
2 közepes db vöröshagyma szeletelve
4 gerezd fokhagyma szeletelve
30 dkg pusztaderbeceni karikázva
15 dkg parasztkolbász (ne túl szárazat, a sütés miatt) karikázva
10 szelet kenyérszalonna felezve, kakastarélyra vágva
só ízlés szerint
20 dkg szeletelt bacon
bors ízlés szerint
kakukkfű izlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
olaj
A burgonyát félig megfőzzük, közben a többi összetevőt a fentiek fényében elészítjük. Tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát, és a hagymákat. Olaj-fűszerpaprika kombóval nyakon öntjük, majd kb 1 deci vizet adunk hozzá. Fólia alatt sütjük kb. 1 órát. Eztán keverünk rajta, fólia nélkül még pirítjuk kicsit, oszt' mehet a tálalás.