"Bombay" csirke füstölt sonkával, vajban párolt zöldségekkel
Nya. Reggel elfutottam a piacra, vettem egy két zöldet a körethez. Én ebbe most zöldborsót, zöldbabot, újhagyma szárat, és répát tettem. A csirke háztáji, szóval nem nem szeméttel etetett kétlábú. Mivel nem írtak természetellenes összetevőket, vettem egy zacsi fűszerkeveréket (Bombay), és ezt használtam fel.
Ami kell a kajához:
Csirke (ki mennyit eszik annyi)
3-4-5 szelet füstölt sonka (lehet szalonna is), de mindenképp házi, mert azt füstölik, nem aromázzák.
újhagyma (ez megint egyénfüggő)
oliva olaj
Bombay fűszerkeverék (ki mennyire szereti fűszeresen, én kevesebb mint a felét használtam fel)
Kevés Himalájai só, és bors.
Körethez:
Kis teavaj
zöldborsó, zöldbab, újhagyma szára, répa, és kevés petrezselyem (amúgy tök mindegy mi van benne, de most ez volt friss)
A tepsit kiolajoztam, de csak "lájtosan", majd olivában összekevertem a fűszerkombót. A Cíííkét betettem a tepsibe, rászórtam - és mellé a csíkokra vágott füstölt sonkát, újhagyma szárat, és megöntöztem az olajos fűszerrel, megszórtam kevés sóval, és borssal. Fólia rá, 'oszt irány az előmelegített sütő, a 200 körüli fokhőmérséklet :-) Ha már megpuhult, fólia le, gyakran locsolva a kifőtt fűszeres lével sütöttem tovább forgatva a cíííke alkatrészeket. Közben egy kis edényben felolvasztottam a vajat, és beleburogattam a zöldet. A répát, a zöldbabot is kicsire vágtam, és fedő alatt pouhára, de ropogósra pároltam. Kis só, bors, és mehetnek a tálba.
A végeredmény, egy szerintem qrva jól sikerült, izgalmas ízvilággal szolgáló ebéd lett :-)
Előtte:
Utána: