Borsós tokány - ahogy én szeretem - csupa jóval

2015.01.22 20:05

Baromi szerény vagyok, de megint jó kaját rittyentettem össze, saját recept alapján (mivel ezek voltak itthon :-P  )
Kutattam egy fél kiló comb után - természetesen kocából - majd felaprítottam a kis cukit :-)
Szeltem 3 normál szelet füstölt tarját (szigorúan HÁZI füstölés) jó apró kockákra
Találtam még HÁZI füstölésű kolbit, abból is tettem bele vagy 10-12 szeletet apróra vágva.
Oszt karikáztam fel jhagymát, vagy egy normák szálal, meg 1 fokhagymát azt a ducibb formát.
Apróságok: borsó kb: 10-15 deka, őrölt bors, kömény 2 csipet, kakukkfű, zellerlevél egy kevés, 10-15 ek. húsleves, vagy alaplé. SÓ NEM KELL
Tettem bele, egy kis darált kápia paprikát (1ek.) Lehet venni BIO-t, vagy ha nem a vegyszeres hónapokat éljük, akkor rakható bele friss is egy kis darab.


Vettem jó kis házi zsírt, tettem is alá vagy 1 teáskanállal, majd a tarját, hagymákat, kolbit mind ráöntöttem, fedő alatt kezdődhetett a hadművelet. Mikor finoman egybekeltek, beleraktam a combot. A félig főtt húst fűszereztem a fentiekkel, beszíneztem a kápiával, és pótoltam húslevessel - merthogy a másik platnin az rotyogott :-P Mikor készre főtt, csináltam mellé copfos césztát - állítólag 4 tojással készült, de valami svéd csirke lehetett, mert baromi fehérre sikeredett a tészta belőle :-) És 'voálá :-)