Chilis Mac and Cheese kis extrával

2021.03.18 18:05

Kb: 1 óra, és tutttto fantasztikó! Tömény mint a p*csa! :-D 

Anyagfelhasználás:
2 ek vaj (30-40g) vagy ahogy sikerül...
kb: 500 g darált marhahús (minőségi)
3 ek Chilis bab fűszerkeverék, vagy saját keverék, ha van jó recepted
2 konzerv paradicsom (pasta, vagy polpa)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kb: 400 g szarvacska tészta
kb: 7 dl víz
klb: 120 ml habtejszín
2 kis doboz (240g) vörösbab
kb: 400 g cheddar sajt (reszelt)
petrezselyem ízlés szerint (tálaláshoz) jó sok! 

 

No:

Olvasszuk meg a vajat egy nagy főzőedényben. Adjuk hozzá a darált marhahúst, folyamatosan kevergessük, és fehéredésig pároljuk. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük hozzá a konzerves paradicsomot. Alaposan keverjük össze, rottyantsunk rajta. Mehet bele a víz, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük. Ez idő alatt kavarjuk át. Mikor már szinte kész, keverjük hozzá a lecsepegtetett babot majd adjuk hozzá a tésztát. Ha puha a tészta, mehet rá a sok sajt, keverjuk össze. Utólag ízesítsük, ha szükséges. Végül letakarva hagyjuk még állni 4-5 percig. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálalhatjuk.