Csikós tokány - szerintem

2015.02.18 19:51
Óóóó ez egy nagyon nagyon király kaja! Izgalmas ízvilág, és könnyen összedobható étek :-)
Amit mindenképp tegyél bele:
 
kb: 50 dkg lapocka vagy rövidkaraj, vagy comb hosszúra szelve
kb: 10 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve
2-3 db paradicsom (elhagyható, ha csak spanyol vegyparadicsom van)
1 db csemege zöldpaprika, és egy kápia csíkokra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
kevés fűszerpaprika, erős chili paprika (ez elhagyható), petrezselyem.
kb: 20 deka tejföl (házi, vagy BIO)
himalájai só, bors
 
A húst, a szalonnát csíkokra, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágtam. A fokhagymát lereszeltem.
A szalonnát addig pirítottam amíg kiolvad a zsírja, majd a zsírján dinsztelem a hagymákat. Leveszem a tűzről, megszórom fűszerpaprikával és belerakom a húst, és vissza a tűzre. A paprikákat, és paradicsomot mellédobtam, és egy kis vízzel hagytam érvényesülni. Lisztet, tejfölt összekevertem, és hozzáadtam a cucchoz.
Felforraltam, és tésztával tálaltam.
Istenkirály lett!!! :-)