Csirkemell, szürkemarha kolbásszal, házi szalonnával, tepsis burgonyával
2 főre.
Ami nem árt ha benne van :-) :
Egész csirkemell (csontozott, és hentestől), hosszában elvágva
4-5 szelet házi füstölt szalonna
egy kis szál szürkemarha kolbász - én csípőset vettem - hosszában csíkozva (120g lehet venni: 2 szál)
2 kis teavaj
3 közepes-nagyobb krumpli karikázva
újhagyma szár karikázva
1 szál nagyobb sárgarépa, kb 5 centikre vágva, majd hosszában csíkozva
1-2 gerezd fokhagyma aprítva
1,- 1.5 deci husleves alaplé (levesből, vagy BIO kockából)
1. adag: himalájai só, bors, kakukkfű
2. adag: himalájai só, rozmaring, bors, majoranna
friss, fél csokor petrezselyem
Vajat felolvasztottam, elterítettem a tepsi alján, ráraktam a felkarikázott krumplit, szalonnát, és a kolbászt.. 1. adag fűszerrel behintettem. Mehet rá a csirke, (szeleteltem), és a 2. adag fűszer, és a leves alaplé. Alufólia alatt kb 40-45 percig pároltam 200 fokon, majd 20-25 percet fólia nélkül 150 fokon, átforgatva. Rácsipkedtem a friss petrezselymet, és OLÉ!! :-P
Komolyan mondom, ízkavalkád! A csípős kolbász, még pikánsabbá tette a kaját. Istenkirály :-)