Debreceni pikáns káposzta leves
Asszem saját kreáció... Legalább is nem láttam így sehol. Na mindegy, jól fekszi a pocimat az a lényeg :-) :-)
Alapanyagok:
Kis fej kelkáposzta picire kockázva
fél vörös hagyma kockázva, vagy (ahogy én most) egy marék újhagyma zöld szeletelve
1 pár puszta debreceni kolbász aprózva (csemege, vagy csípős mindegy)
2-3 szelet HÁZI fülsölt sonka kockázva
himalájai só, őrölt bors, porkömény, (ízlés szerint)
1 BIO leveskocka (marha)
frissen tépett pertezselyem
2 kisebb fehér, ill. sárga répa hasábolva, vagy karikázva, vagy ki hogy szereti
kevés oliva
1 kis pohár BIO tejföl, vagy minőségi hazai, ill. házi
Folyamat ábra:
Hagyma, fölé kis olaj, és párolás 1.0. Ha ez okés, akkor a debreceni kolbi, zsírjára sütve. Eztán az apróra vágott káposzta, és egy kis víz, nagyjából a feléig lepje el. Párolás 2.0. Ha puhul a cucc, mehet a répa, fehérrépa, és felönthetjük vízzel, fűszerezzük, és forrás után belehelyezhetjük a leveskocát is. Kóstolgatási fázis. Ha megfelelő az étek, pár kanál lé egy tálban, bele a fejföl, és szorgalmas kevergetés mellett simára dolgozzuk. Back to leves, és megszórjuk petrezselyemmel. Ha rottyan párat, és minden okés, akkor megtáplálkozzuk :-P Tálalva is jól néz ki :-)