Debreceni sertéstokány, vajas tört krumplival
Háát megint sikerült valami jót alkotni. :-) amellett, hogy baromi szerény vagyok :-P
Dobjuk össze mi kell bele: (2 nagyevő részére)
Reggel sikerült nagyon jó minőségű füstölt császárszalonnát, és kocahúst (combot) venni a piacon.
Na a szalonnából kell úgy jó 10 deka nagyobb kockákra vágva
a combból elég 40 deka csíkozva
Debreceni kolbász 1 pár karikázva
1 hazai paradicsom (kockázva)
1 hazai zöldpaprika (kockázva)
1 hazai lilahagyma (kockázva, de nem apróra)
2 gerezd magyar fokhagyma reszelve
himalájai só, színes bors törve, őrölt bors, 2 késhegynyi őrölt kömény, kevés kakukkfű, pirospaprika
1 ek. libazsír, krumpli (köretnek), kb: 20-30 g VAJ (nem margarinszemét), petrezselyem, újhagyma szár ha van
Hagymákat, szalonnát libazsíron megdinsztelem, majd belecuccolom a húst. Ha fehér, némi víz hozzáadásával megfűszerezem, pirospaprikázom és a kockázott paprikát, paradicsomot belerakom. Mikor összefőttek, mehet bele a friss petrezselyem, és a kolbász. Készrefőzöm. Egy edénybe a felkockázott hámozott krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, a vajat belekeverem, és mellé a friss petrezselymet, és az összeszelt újhagymaszárat is. Egymásra lapátolva tálalom.
Jájjjj de qrva finom lett :-P