Debrecenis tepsis burognya
Végtelenül egyszerű, és nagyszerű étek, ami kb: 1 óra alatt kész :-)
2 személyre:
kb. 80 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 duci fokhagyma apróra szelve
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
frissen őrölt tarka bors ízlés szerint (lehet fekete is)
1 evő kanál fűszerpaprika
1 teás kanál majoranna
ételízesítő 2-3 csipet
kb: 0.1 dl napraforgó olaj, vagy oliva olaj
kb: fél kg debreceni kolbász (csemege, vagy csípős, vagy mind2 :-) )
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, nagyobb szeletekre vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk a fokhagymával, sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd meglocsoljuk kevés olajjal, és átforgatjuk, keverjük, hogy mindenhol egyenletesen eloszlassuk a fűszereket. Mehet hozzá a karikázott debreceni, keverünk rajta még egyet. Előmelegített sütőben fólia alatt sütjük kb. 30-40 percig. Néha átforgatjuk. Fólia le, és pirítjuk még egy kicsit úgy 10 -15 percig, hogy átsüljön a kolbász is. Savanyúsággal, friss kenyérrel, vagy anélkül megtáplálkozzuk :-)