Édes kínai csirke - gluténmentesen
Elöljáróban, könnyű, gyors, és bassszuskirály!! Végre sikerült eltalálnom azt az ízt, ami nagyon hasonló a kifőzdeihez!
Nem kevesebb cucc kell bele, mint:
1 fej vöröshagyma/lilahagyma, félbevágva, szeletelve
4-5 megtermett gerezd fokhagyma szeletelve
jó deci pirított szezámolaj 2xrre adagolva
szójaszósz - gluténmentes
egy csirkemell
10 deka Shiitake gomba (nem más!!) - felcsíkozva
kb: 30 deka kelkáposzta - felcsíkozva
1 üveg bambusz
1 nagy marék friss mungobab csíra csak úgy beleszórva
egy szál újhagyma hosszában csíkozva
1 közepes kápia paprika hosszában csíkozva
1 nagyobb sárgarépa vékonyra csíkozva
kb: egy tk halszósz
egy nagyobb löttyintés tökmagolaj
jó egy deci ÉDES chiliszósz
1 púpos ek, szezámmag
snidlig tálaláshoz - elhagyható
wok tészta tálaláshoz - elhagyható (EZ NEM GLUTÉNMENTES)
Fűszerek:
5 kínai fűszer, egy tk. nagyjából, Cayanne bors egy csipet, fekete bors egy kk. kb, körömnyi őrölt fahéj, kurkuma, gyömbér (ha nincs friss)
Kinek mi az izlése fűszerek esetében, és az ánizst nem szeretem nagyon, ezért kevés 5 fűszert raktam bele...
Folyamat ábra:
Szezámolajjal fellocsoltam egy tapadásmentes lábost, bele a hagymákat, és nagy lángon pirítani kezdtem. Mikor a fokhagyma kicsit barnult, kapott
csirkemellet, a hőfok maradt. Mikor kicsit kifehéredett a hús, beleraktam a gombát, szójaszószt, átforgattam, és pár perc után fedő alatt harmad gőzzel főztem tovább. Közben a káposztát felcsíkoztam, mostam, és csepegtetés után ment a többi mellé. Ekkor kerültek bele a fűszereka a szezámmag, a maradék szezámolaj, egy kis szójaszósz, halszósz, és tökmag olaj. Mikor a káposzta összeesett, követte az átmosott bambusz. Félkész álapotban raktam rá egyszerre az újhagymát, répát, paprikat, babcsírát, és a chili szószt. Kb: 15 perc után tálalható, mert az utóbbi adag nem árt, ha csak félkész, és ropogós. Qrva jó lett!! Télleg ám :-P