Édes savanyú mártás házilag, rizstésztával
Olyan mint a bolti, csak nincs teleba*va cukorral. Konkréten egy gramm sincs benne :-)
Kellékek kb: 2 főre :-)
Kb: fél kiló csirkemell kockázva, a megbízható forrásból
Fél fej vöröshagyma a nagyobbikból kockázva
kb: 3-4 ek. paradicsomszósz (a 99% paradicsom tartalú) :-)
2 kápia paprika csíkozva
bambuszrügy egy fél üveg
1 konzerv darabolt ananász konzerv leöblítve
20 deka rizstészta (lehet rizs is ha úgy finomabb)
3 ek. édes chiliszósz
Folyamatábra:
Olajon, felhevített wokban megpirítjuk a hagymát, majd utána a csirkét. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, kicsit kavarunk rajta, majd mehetnek a zöldek. Pirítgatjuk kicsit, utána hegyébe a bambuszrügy, és a lecsepegtetett ananász. Tovább pirítás következik. A rizstésztát az előírtaknak megfelelően előkészítjük, (egy tálban nyakon öntjük forró vízzel, lefedjük, és kb 3-4 percig hagyjuk duzzogni.) Leszűrjük, mehet a szószba. Elkevejük vele, nyakonöntjük az édes csiliszósszal, és azonnal tálaljuk.