Egyszerű Carbonara akár GM, és LM is

2023.08.31 18:52

Egyszerű, gyors, finom, glutén, és laktózmentesen is!

Cuccok: 2 főnek
- Kb: 15 deka szalonna (legjobb a kolozsvári), de inkább kicsit több
- 4 közepes tojás
- Kb: 250g spagetti tészta 
- kb: 80-90g parmezán
- só, bors
- kis szerecsenydió
- kb másfél deci főzővíz

Menetvörk:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és lassan megpirítjuk az olajon, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is. A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, majd ráöntjük a tojásos keveréket és a tészta főzővizét, és amikor kicsit hűlt a serpenyő, visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz. 

(SK recept)