"Elfelejtett" pácolt tarja karamellizált lilahagymával, kurkumás rizzsel

2017.05.03 14:27

Háát ez nem egy gyors érlelésű húsdarab lett :-) Azért elfelejtett, mert elfelejtettem, hogy bent van a hűtőbe pácon :-) De megérte, mert istenkirály lett. Minden zsiradékot beszívott, és valami hűha lett a végeredmény :-) 4 nap az 4 nap :-P Viszont bő fél óra alatt kész!!!!

1 főre: (lakásban, mert nincs grillsütőm)

2 szelet kb fél, 1 centi közötti vastagságú minőségi tarja szelet
csemege ubi apróra kockázva
fél bögre hosszúszemű rizs (himalájai)
őrölt kurkuma izlés szerint

Páchoz (saját kreáció)

2 ek. oliva olaj
kevés porkömény
frissen őrölt színes bors
őrölt fekete bors
himalájai só
1 csipet szárított kakukkfű
1 csipet szárított rozmaring
őrölt piros paprika
egy kevés füstölt őrölt piros paprika

Hagymához:

fél nagyobb lilahagyma, vékonyra karikázva

A: kevés balzsamecet
B: ha nincs lehet barnacukor is
és egy kis Worcester szósz (mert szeretjük)
egy kevés alaplé (ha nincs, elhagyható)
frissen őrölt tarkabors

Kezdetek:
Grill serpenyőben lassú (közepes) lángon elkezdem sütni a húsokat mind2 oldalán - forgatva. Közben a rizsnek teszek fel vizet. Amíg forr, apróra kockázom az uborkát. A felkarikázott hagymát 10-15 percig kevés oliván hagytam párolódni fedő alatt. Fedő le, 5 perc kavarás, mehet bele a balzsamecet vagy barnacukor, és a worcester szósz. Bors, kevés só, és ha elfő a leve, kész. Közben megfő a rizs. Már csak a tálalás marad hátra. Kurkuma mehet a rizsre, vagy mellé. Végeredmény, egy igazán szaftos tarja steak :-P