Erdei gombás marharagu répával, és boróka bogyóval

2017.05.07 13:28

Ez a "szeretem első látásra" recept. 2-3 óra kell neki, de az íze.... :-P

2 főre:

kb: fél kiló marhahús kockázva
kb: 25 deka vegyes erdei gomba
3-4 szelet füstölt szalonna
2 szál sárgarépa kockázva
1 közepes fej vöröshagyma kockázva
2 gerezd fokhagyma áttörve
kb: 1 dl száraz vörösbor
1 púpos ek. sűrített paradicsom
2 babérlevél
5-6 db borókabogyó
só, bors
tészta

Folyamat ábra:

A húst megtisztítom felkockázom átmosom, ráöntöm a bort, és félrerakom addig, amíg fel nem lesz használva. A hagymát megtisztítom, és apróra vágom, a fokhagymát megtöröm, a gombát és répát megtisztítom és feldarabolom, a szalonnát felkockázom. Zsírjára sütöm a szalonnát, hozzáadom a hagymát, megdinsztelem, majd jöhet a fokhagyma és a sűrített paradicsom. Összeforralom. Most jöhet bele a hús a borral együtt. Átforgatom, fűszerezem, sóval, borssal, babérlevél, és beledobok néhány borókabogyót. Fedő alatt párolom. Ha félig megpuhult a hús, jöhet bele a sárgarépa. Amikor már csaknem jó a hús, akkor mehet bele a gomba is. Ha szükséges, menet közben még borral locsolhatjuk, ha nagyon besűrűsödik, vízzel is hígíthatjuk. Néhány perces rotyogtatás után már kész. Tálalás után vigyázzunk, nehogy elropogtassuk a "borókabigyót" :-)