Farfalle, füstölt paradicsomos szósszal

2015.01.14 19:35

Gyors, finom, és képzeld, tele van paradicsommal! Ha csak nagyjából 1 órád van, azalatt meg is eszed :-)
Elkészítése egyszerű. Adalékanyagok:

2 csipet őrölt majoranna
1 lapos tk. morzsolt oregánó, bazsalikom, zeller (szárított), petrezselyem (szárított)
kevés fehér, és fekete őrölt bors
3 vékonyabb szelet füstölt sonka, vagy tarja (apróra kockázva)
fél hagyma, vagy egy közepes újhagyma (apróra szelve ill. kockázva)
2-3 fokhagyma (ez is kicsire szétbarmolva)
1 ek. oliva
2 doboz olasz - darabolt - paradicsom konzerv (lehet egész is, csak azt ugye szét kell majd darabolni... )
Füstölt sajt, vagy parmezán reszelve - én parmezánt használtam

Farfalle tészta (durum)
 
Nya. Betettem a hagymákat, sonkát/tarját egy fedél alá, és amikor már összebarátkoztak, zutty bele a parikonzerv, de mindkettő! Jól beleburogattam a fűszereket, és addig főztem, amíg kicsit besűrűsödött. Közben a tésztát is készre főztem, egyiket a másikra lapátoltam a tányéron, és lefolytottam egy kis reszelt sajttal. Gyors, finom, egyszerű. És így néz ki :-) Ja, a recept készítés közben pattant ki a fejemből, mikor benéztem a hűtőbe :-)
 

Készíts ingyenes honlapot Webnode