Frankfurti gulyás
Nekem ízre a minestrone leveshez hasonlít, csak sokkal kraftosabb. Baromi finom :-P
Egy régi recept a gulyáshoz kolbásszal és burgonyával!
Tartalom:
125 g szalonnát vágunk fel. (ennyi a kis fóliás)
kb: 1 centi vastag vaj
2 hagymát apróra vágunk.
Apríts fel 1 póréhagymát.
1 zöldpaprikát kockázunk.
só, bors, szárított/őrölt paprika (fele füstölf, fele édes) és koriander.
2 evőkanál lisztet
1 liter marhahúsleves
2 közepes méretű burgonya kockákra vágva.
kb: 200 g debreceni kolbász
2 pár virsli
2 sárgarépát finomra reszelünk.
2 gerezd fokhagyma
kb 2 ek sürített paradicsom
A petrezselymet apróra vágjuk, és ha kész, hozzáadjuk.
Folyamat:
Szalonna csíkokra vágva mehet a serpenyőbe, pár percig sütjük. Utána a kockázott hagyma. Nyakába a vaj, és hagy kicsit őket fedő alatt. Vágd össze a póréhagymát, a zöldpaprikát, add hozzá, utána a fűszerek, párold egy kicsit. Jöhet a 2 ek. liszt (én barna rizslisztet használtam), kicsit kevergesd ezt is. Majd mehet bele az alaplé.
Másik serpenyő: Debrecenit, és a virslit karikázd fel, és süssed zsírjára. A reszelt sárgarépát add hozzá, pirítsd hozzá kicsit. Fokhagyma, kápia paprika mehet hozzá - természetesen szétbontva - és most jön bele a paradicsom szósz. Pirítsd le, majd lapátold a levesbe. Mehet a krumpli kocka formában. Főzd készre, vágd hozzá a petrezselymet, és jöhet a tálalás.