Frankfurti levesem

2012.11.10 12:49

Reggel a kis csillagVirággal (kisebbik nevelt lányom) elindultunk piaci körsétára. Természetesen mint a kép mutatja, csak PINK táskával mehettünk, és cipelhettem végig a piacon. Csodásan nézhettem ki...  :-)

Megvettünk mindent, (kiválogatta az összetevőket) kicsit többet is. Nem mellékesen 100Ft / kilóért vettünk mézédes almát őstermelőtől, ellenben a multi áltak kínált minimum 250-280 Ft / kilós ár helyett! 
No a leves: Kelkáposzta (táplálozók számától függően), ha kevesebbre sikerül az "akadék" a levesbe, mehet bele burgonya is. Én most nem tettem. Sárgarépa, fehérrépa, 1 közepes hagyma, 3 fokhagyma, 2, vagy 3 kanál tejföl (ízlés szerint), 2 evőkanál olaj, pirospaprika (őrölt), majoranna, bors, porkömény, só (himalájai, vagy tengeri), kevés vegeta (ha lehet házi) 2-3 szál bőrös virsli.
A káposztát csíkokra vágtam, a középső vastag ér felét beletettem,a másik felét megettem :-) A répákat karikáztam, feltettem főni . Később adtam hozzá borsot, sót, vegetát és a porköményt. Kb: egy óra után kis lábosba tettem nagyjából 2 evőkanál olivát, lassú tüzön melegítettem, közben kicsire vágtam a hagymákat. Mehet bele az olajba. Ha már párolódik, raktam bele ugyanannyi lisztet (én teljes kiőrlésűt), és pirítottam egy kicsit. Félreraktam, adtam hozzá 2 nagy evőkanál tejfölt (cserpest használtam 20%-at) - de egyéni izléstől függ a mennyiség. Mehet bele a pirospaprika, és össze lehet kavarni. Ha kell, tegyünk bele kis vizet, vagy levest, hogy krémes állagú legyen. Pár percig melegítettem még tűzön, majd mehet az egész a levesbe. Most tettem bele a felkarikázott virsliket is, és főztem még vagy 1 órát. Ha kész, lehet tálalni :-)