Gombás, májas sertéscomb fokhagymás vajgaluskával

2017.01.15 19:20

Szerintem ízekben gazdag, jól sikerült étek :-)

Ami feltétlenül kell (kb: 3 személyhez):

Nagyjából fél kiló comb (hentestől)
2 nagyobb vargánya, vagy barna csiperke
egy egész csirkemáj
egy kisebb hagyma nagyobbra kockázva
egy gerezd fokhagyma aprózva, vagy áttörve mind1
kb: 3 teás kanál őrölt piros paprika, és egy kis őrölt füstölt paprika csak az íze kedvéért :-)
Frissen őrölt tarkabors, só (nem bolti méreg), fél deci száraz vörösbor
oliva olaj

Vajgaluska: (1 főre)
1 házi tojás (XL méret nagyjából)
kb: 3 evő kanál liszt (tönköly, vagy teljes kiőrlésű)
1 kis teavaj
fokhagyma granulátum

Tartalomból:
Hagymák mennek az olajba párolódni, utána a hús. Ha a husi félkész, mehet a máj. Majdan kb. 15 perc után az apróra kockázott gomba is. ha levet enged, jöhetnek a fűszerek, és a két féle őrölt paprika. Mikor már majdnem puha a hús, hozzá lehet adni a vörösbort. Készre főzzük, és kész.

Vajgaluska:

Vajat felolasztom, és a felvert tojáshoz adom. Hozzáadom a fokhagyma granulátumot, belekeverem a cuccban. Adok hozzá annyi lisztet, hogy kicsit folyós maradjon. Lobogó vízbe teszem kávéskanál segítségével, és pár perc alatt készre főzöm.

Tálalásra kész :-)


 


Készíts ingyenes honlapot Webnode