Gulyás leves marhahúsból
Elkocsikáztam a kedvenc hentesemhez (izé... a másodikhoz, mert a Csetehúsnak párja nincs :-) ), szóval vettem mindenféle húst, és közöttük marhát is egy kicsit, direkt a leveshez. Mondanom sem kell, mind gyönyörűek. Amit beletettem: marhahús 30-40 dkg között volt valahol mert csak 2 főre főztem. Sárga, fehér répákat 2-2 szállal kevés zellert, egy burgonyát, egy kis hagymát, két közepes fokhagymát, borsot, sót (himalájait), porköményt, 2 babérlevelet, pirospaprikát, és egy kis kanál házi zsírt, és piros aranyat. Magam csináltam bele csipetkét 1 tojásból, kb 6 evőkanál lisztből, egy szárított petrezselyemből. Először sima marhapörit csináltam, a húst apró kockákra vagdostam, így hamarabb megpuhult. A pörit én kb: fél liter vízzel főztem meg, majd mikor puhább volt a hús, hozzáraktam a zöldségeket, amit hosszúkásra vágtam, a fűszereket, és a piros aranyat. Pakoltam még hozzá vizet, kb: fél litert, és fedő alatt hagytam gondolkodni. Mielőtt elkészült, belevágtam a krumplit. Közben megcsináltam a csipetkét. Egy tálban felvertem a tojást, és szórtam bele szárított petrezselymet, és telelapátoltam liszttel. Addig kevertem, amig kicsit meg nem kemyényedett a cucc, és hagytam utána "össze érni". Amíg a tészta egyesült magában, szorgalamasan kóstolgattam a levest, mert finom lett :-) Eztán kis golyócskákat csipkedtem egy tálba, és mehetett a levesbe. Pár perc, és bele is főtt. Vettem hozzá pogit (mert a sütőnk még mindig szar), tálaltam és a levesből egy cseppet sem hagytunk. Csilivel bolondítottam meg a sajátomat. Istenkirály lett :-)