Gyömbéres Kínai leves, csirkéből
2013.10.12 16:35
1 gerezd fokhagyma
1 kis darab friss gyömbér (hüvelyk ujjnyi, mert nagyon intenzív íze van)
kb: 10 dkg laskagomba, vagy csiperke
1 kis sárgarépa
1 szál újhagyma, vagy póréhagyma (ebből kevesebb)
2 csirkemellfilé
1 kis oliva olaj
1-1.5 liter zöldségleves kockából
2 evőkanál szójaszósz
kb: 10 dkg cérnametélt
A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, leforrázzuk, és csíkokra vágjuk. A répát nem túl apróra lereszeljük, vagy felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A húst megmossuk, a gombához hasonló csíkokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a fokhagymát a gyömbérrel. Hozzáadjuk a gombát, és kb: 5 percig pároljuk. Felöntjük a levessel, belekeverjük a szójaszószt, és felforraljuk. A levesbe szórjuk a répát, a hagymát, és a húst. Belekeverjük a tésztát, és lassú tűzön kb. 5 perc alatt puhára főzzük. A levest sóval, borssal ízesítjük.