30 perces Kínai zöldséges tészta
2016.03.09 18:20
kb: 20 dkg káposzta
1 kis db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
5-10 dkg zöldbab
1-1.5 dl szójaszósz (fekete) BIO!!!!!! (fontos, mert a világon a kukorica mellett ez a legtöbbet termesztett GMO-s növény... )
1 kis db vöröshagyma (fél)
kb: 250 g spagetti tészta
só ízlés szerint (a szójaszósz sós!!! )
kb: 5 tk. napraforgó olaj, vagy oliva
A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. A répát kis téglalapokra szeleteljük. Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk.
Feltesszük sós vízben a tésztát. Amíg fő, addig wokban,vagy lábosban olajat hevítünk, beledobjuk a feldolgozott zöldségeket, és hozzátörjük a fokhagymát. Mehet egy kis olaj, egy kis szójaszósz. A zöldségeket ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott tésztát, és szójaszósszal ízlés szerint meglocsoljuk.
