Gyors zöldségleves

2014.06.08 11:03
Ha nem bírod ki míg elkészül a marhasteak-ed, sietsz velehová, vagy eleged van a sok 
szemétből amit felvágottnak hívnak (tisztelet a kivételnek, mert van) itt egy gyors, és finom előétel :-)
A Knorr, és Magdi szeméttel ellentétben, ez egészséges (mivel a normál levesben is ugyan ezeket használhatod) 
mindemellett garantáltan megszabadít az az ilyenektől, mint a nátrium glutamát (E621) és társai...
Nem kerül több időbe elkészíteni, mint a porszutykokat. NAGYON fontos, a jó alapanyag!!!!
 
Én ahogy szoktam csinálni: (1 fő részére)
Egy kisebb sárgarépa, egy kisebb fehérrépa, petrezselyem (friss) zeller - vagy zeller levél (ha lehet friss), 
tészta, kicsi bors, 1 kk. süríett paradicsom (én 4x-es sürítésűt használok), ha nincs lehet JÓ MINŐSÉGŰ kechup is,
1 kk darált paprika (pl. édes anna)- én BIO-t használok - a Virágoskút Édes Rózsáját - , mert nincs tele szeméttel.
A lelke mindennek a kizárólag BIO!!! zöldségleves kocka. Ennek nem olyan az íze, mint a fent említett két cég 
kockájának. Ha nem a természeteset használod, ugyan úgy benne lesz az E621 és társai...
 
Amikor réges régen a sötét középkorban még én is ettem zacsilevest, úgy csináltam, mint ezt itt. :-)
A répát, fehérrépát kb: 2-3 mm szeletkere szeltem fel, a petrezselyemmel, zellerrel együtt ment bele a nagyjából 
fél liter vízbe. Azért szelem ilyen vékonyra, mert mire felforr a víz, a zöldek félig megfőttek. Nem szeretem a 
szarrá főtt zöldséget... Az elején rakom bele a leveskockát is. (anno a zacsiport csak forrásban lévő víze 
lehetett önteni - gondolom most is) Ha a víz felforrt, megkaphatja a kevés borsot, őrölt paprikát, és a sürített 
paradicsomot. Most teszem bele a tésztát (én imádom, ha tele van tésztával). Pár perc múlva lezárom a kraftot, és 
miközben csökken a hőmérséklet, a tészta még fő, majd jól beledagad a levesbe. Megáll benne a kanál :-P
 
Ha jól összeszámolom, eltelt vagy 15 perc a szeleteléstől a tálalásig. Nem lesz olyan íze, mint a nagyi 
levesének, (már csak az idő rövidsége miatt sem) de nagyságrendekkel finomabb, és egészségesebb mint ezek 
a porszemetek...