Gyorsan pácolt mustáros hús

2015.11.26 15:16

Viszonylag gyors, és finom ebéd. ne kell túlcifrázni, minimális összetevőkből.

Disznócomb (vagy tarja) vékonyra szelve, klopfolva (kinek mekkora a bendője)
Fél közepes hagyma kockázva
3-4 krumpli főzve, összetörve
kevés vaj (nem margarin műanyag)
Petrezselyem, só, bors
2 ek. mustár (vmi minőségi kellene)
kb: 3 ek. oliva

Mustárt, és az olajat egy tálban összekevertem. A laposra vert húsokat kicsit besóztam, borsoztam mind2 oldalát, majd a mustáros cuccal bekentem, és kb: fél órát hagytam pihenni. Felkockáztam a krumplit (szétfőztem), kicsire szeltem a hagymát is. Krumplit leszűrés utánvillával pépesítettem, összekevertam a hagymával, és a petrezselyemmel. A krumpli levéből gyors levest csináltam: https://marczygastro.webnode.hu/news/krumpli-leve-leves/. a húsokat hirtelen mindkét oldalon megsütöttem egy tapadásmentes serpenyőben, ha kell pár csepp olajat lehet adni alá. És voálá :-)
Gyors, finom meg minden :-)