Hajdú tokány

2013.02.16 15:03

Egy igazán gazdag ízvilágú ételt sikerült alkotnom (úgy gondolom :-)   ) Reggel frissen megvettem az alapanyagokat ami hiányzott. Az összetevők listája: Kocahús (én kb: 60 dekát használtam), 4, (kb. egy centi vastag) szelet füstölt, húsos szalonna, 20 deka sonka (felvágott sonka), nagyjából 10-15 dekára való csemege uborka,1 hagyma, 2 fokhagyma, 1- 1.5 deci fehér száraz bor, bors, oliva olaj, kevés lisz, fél húsleves kocka.
A szalonnát kis kockákra összeszeltem, és egy kevés oliván zsírjára pároltam. Amikor ez megvolt, beletettem a hagymát (én most 2 közepes újhagymát szeltem bele), és a fokhagymát. Mikor megfonyadt, a csíkokra szelt húst fehéredésig pároltam fedő alatt. A húslé mellé beleöntöttem a bort, és még pároltam 10-15 percig, utánna a fedőt leszedve, kevergetés mellett, vártam, hogy elpárologjon a lé. A felkockázott sonkát, a hosszúra szelt uborkával együtt beletettem a hús mellé, kapott kb. 3 deci vizet, és a fél leveskockát. fedő vissza, és közepes lángon addig főztem, míg kész nem lett. Hozzákevertam egy kanál lisztet, és hagytam még pár percet főni. Só nem kellett hozzá, mert a szalonna amúgy is az volt. Főt rizzsel, és a maradék ubival tálaltam :-)

Az eredmény:   Hmmmmm :-P