"Háromhagymás" sertéscomb
0.5 - 1 kiló comb (táplálék felvevő egyének számának megfelelő mennyiségben)
3 nagyjából fél centi vastag szelet füstölt szalonna, sonka, vagy tarja (én tarjából csináltam mert ez volt itthon)
egy közepes vörös, vagy lila hagyma kockázva (lehet újhagyma is)
4-5 fokhagyma törve
5-10 levél medvehagyma (izlésnek megfelelően) - én fagyasztottat használtam, mert egy óriási tasakkal szedtem még májusban a Gerecsében.
Bors, só (himalájai)
oliva olaj
Csíkokra vágtam a húst és a füstöltet (amit használsz), és oliván kicsit megpároltam. Mikor levet eresztett, hozzáadtam a hagymákat, és fedő alatt sózva, borsozva pároltam tovább (sóval vigyázzatok, mert a füstölt árucikk is sós! ). Amikor minden puha lett és megfőtt, hosszú szemű Himalájai rizzsel tálaltam. Mivel a kurkuma baromi egészséges, én tettem a rizsre - ahogy általában is szoktam - azért van a rizsemnek sárgás színe.
Ló étvágyat :-)