Hawaii csirkemell
Bár Charlie megmondta (két pasi meg egy kicsi), hogy a Hawaii csirke, és a pizza a melegek kajája, szerintem isteni kaja, és elkészíteni sem nagy trükk.
Mindenek előtt minőségi alapanyag kell, mint mindenhez.
Pl: (arányok tájékoztató jellegűek) kb: 4 fő részére
3-4 fél, háztáji csirkemell - hosszában vékonyra vágva, igény szerint klpofolva.
minőségi sonka (én Aldis prémiumot használtam, 96%-os hústartalommal) minden szeletre minimum 1 szelet
ananász konzerv - karikázott - minden szeletre egy karika
szeletelt, vagy reszelt sajt - ha lehet a zsírosabbik fajtából, had olvadjon. Vagy szeletenként egy, vagy tepsiben az egészet takarja be. (20-25 deka)
kevés himalájai só, őrölt bors.
kevés oliva, és kevés vaj (nem margarin, vaj)
Műveleti terv:
Húst hosszában szeletelem, só, bors mindkét oldalra, kicsit ha pihenjen. Egy tepsit kivajaztam, egy tapadásmentes lábosban pár csepp olajon, hirtelen "kérget" sütök a hús mindkét oldalára, tehát minimum fehéredjen ki, de ha kicsit odakap sem baj. Egyesével a vasjas lábosra teszem egymás mellé őket. Mehet rájuk a sonka, ananász, és a mindent lefedő sajt. Fólia a tepsi tetejére, olvadásig sütjük fólia alatt, majd barnulásig nélküle. Rizzsel tálalva gyors, és finom az étek :-)