Házi kolbásszal töltött pulykamell, szezámmagos grillkrumplival, paszternákkal

2018.01.27 16:20

Nya. Kb 2 óra mindennel együtt, finom, laktató, és 2 fő részére :-)

Alkatrészek:

Kb: fél kilós - ellenőrzött helyről származó - pulykamell
14-16 vastagabb szelet házikolbász - az a kenhető fajta
2-3 paszternák
1 közepes hagyma karikázva
3 ducibb fokhagyma szeletelve
kb: fél kiló krumpli - egyformára, centi, másfél centi vastagra szelve
5 ek. olaj

Fűszerek:

Húshoz: Só, (mindegy, csak ne asztali fehér méreg), bors, piros paprika

Krumpli:
szezámmag 1 ek,
piros paprika 1 tk, (lehet csípős is)
fokhagyma granulátum 1 ek, 
bors izlés szerint, só izlés szerint

bolondíthatod 2-3 ek kukoricadarával is.

 

A húst hosszába bevágod, beletuszkolod a kolbi felét, majd egy olajozott tepsibe belerakod. Mellé mehet a hagyma, fokhagyma, maradék kolbász. A hús tetejére tegyél egy kevés olajat, és nyomasd rá a fűszereket, egyenletesen. A tepsidbe rakj még egy kv-s pohárnyi vizet, fólia rá, és 150 fokon  érlelődhet kb: 1 órát. Eztán a krumplit mosd meg pucolás, és szeletelés után, töröld szárazra amennyire lehet, és 3 ek. olajban kavard össze a  fűszereket. Mehet bele a krumpli, átforgatás után tepsi, fólia, és sütő. Ennek kb. 45 perc kell, én a hús felénél raktam be. Ha a húsról lekerül a fólia, mehet fel 200 fokra a hőmérséklet, majd leveheted a krumpliról is a takarót, kicsit forgasd át, a húsra locsolj levet, és ha piruljanak. Ha kész, táplálkod meg :-)