Házi pizza, házi paradicsom szósszal

2017.04.19 18:46

Az első pizzám, és szerintem jól sikerült :-P :-)

Én ahogy csináltam: 1 adaghoz!

200G liszt
1 kk. (csapott) himalájai só
1 dl. langyos víz
1 kk. (csapott) barna cukor
4 g instant élesztő
1 ek. oliva olaj

Szósz: (Több mint ami a pizzához kell, de utána tésztával elfogy :-P )
1 darabolt paradicsom konzerv (mutti polpa amit én használtam)
fél közepes hagyma kockázva
1 nagy gerezd fokhagyma áttörve
1 tk. BIO paprika püré
kakukkfű, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Feltétek amit szeretnél.

Csapjunk bele.

Liszt megy a deszkára, sót hozzákeverjük, közepén mélyedést csinálunk. A langyos vízbe belekeverjük a cukrot, élesztőt, és az olajat. Hagyjuk kicsit "házasulni". Utána lassan ezt a maszlagot hozzáadjuk a liszthez, villával belekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Belisztezünk egy tálat, és hagyjuk kelni min. 1-1.5 órát.  Közben elkészítjük a szószt. Hagymákat olajon dinsztelem, paradicsom bele, ha rottyant, akkor a fűszerek is fölé. Alacsony lángon had párolódjon. Idő letelte után,  a tésztát kinyújtom lisztezett deszkán méretre (kb fél centi vastagon), és egy kiolajozott pizzaformába hagyom még pihizni kb. 10 percet. Eztán megkenem pizzaszósszal,  rápakolom a feltétet, és a legmagasabb hőfokon, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.


Készíts ingyenes honlapot Webnode