Hústorta, "tavaszi szósszal"
Alapanyagok (a résztvevők száma alapján), nálunk 3 fő - maradjon d.u.-ra is :-)
6-8 szelet röficomb (nagyságtól függően) (hentestől)
fél, vagy egy egész csirkemell (hentestől)
szeletelt sonka "gépsonka" nagyjából 10 deka (Én Aldi-s Prémium sertéssonkát használtam, de jó a sága selyem is, mert ezeknek van valamennyi hústartalmuk)
6-8 vékony szelet szalonna (Hentestől, nem a fóliázott íztelen izé...)
Szószhoz:
1 pohár tejföl (BIO, vagy Cserpes)
1-2 fokhagyma (ízlés szerint) - átnyomva, vagy apróra szelve (piaci)
1 szál újhagyma, vagy egy csokor póréhagyma (piaci) - apróra szelve
5-10 deka reszelt sajt
kevés őrölt bors
A szósz is módósítható izlés szerint
Minden összetevőt összekeverek egy tálban.
Torta:
A hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk tűzálló tálban. Szalonna, sonka (mert van bennük lé ami a sütőben kisül) comb, mellfilé, szósz a tetejére, majd újra ez a réteg. Szósz maradjon a tetejére. Fedő alatt kb: 1 órát sül 220 fokon. A fedőt eltávolítva, reszelt sajttal a tetején még visszateszem, míg meg nem pirul.
Nagyon laktató (becsapósan).
Én Himalájai hosszúszemű rizzsel tálaltam, megszórva őrölt kurkumával.
100%-os narancslével tudom ajánlani :-)
A többféle hús rétegelve, és a szósz nagyon izgalmas ízvilágot, és látványt nyújt :-)
Nesze neked Norbi Ápdéét :-) Étvágy :-)