Kalocsai aprópecsenye
Ízbomba, amellett qrva nehéz kaja. Kell pár óra míg elkészül, de szerintem isteni! Glutén, laktózmentes!
Szoky recept, sajátra szabva.
A Kalocsai pecsenye hozzávalói 4 főre:
Kb: fél kg sertéskaraj/comb kockázva
200-250 g főtt császárszalonna kockázva
100-150 g füstölt csemege szalonna (a csak zsír szalonna) kockázva
2db debreceni kolbász félbevágva, karikázva
2db sertésvirsli karikázva
3 fej vöröshagyma durvára kockázva
3-4 gerezd fokhagyma reszelve, nyomva mind1
1 csomó újhagyma ( zöldhagyma ) karikázva
6-8 közepes csiperkegomba darabolva
6-8 csemegeuborka karikázva
2 doboz nagy "fácános" paradicsompüré
ujjnyi vastag zeller
3 erős csipet szárított zeller ~ petrezselyemlevél
só
1 teáskanál őrölt feketebors
1/2 teáskanál őrölt fűszerkömény
3 teáskanál Kalocsai édes nemes pirospaprika
1 merőkanál alaplé/víz az étel felöntéséhez
Tálaláshoz friss kenyér
Folyamat:
Csemege szalonnát zsírjára kisütjük, a szalonnát kiszedjük belőle. Mehet rá a császárszalonna, utána a hús, utána a hagymák, zeller, kolbász,- debreceni kombó, gomba, itt visszarakjuk a kiszedett szalonnát. Következő az újhagyma, paradicsom püré, alaplé, fűszerek, és a végén az uborka. Minden fázis után kb: 10-15 percet várj, a húsnál természetesen többet. Magasabb hőfokon megy a buli, a fedő is játszhat.
Csípőssel vadíthatod.