Káposztás tarja
Nem gondoltam volna, de baromi jó lett, minimál alapanyagokból.
3-4 kb. centi vastag szelet tarja (hentestől)
1 doboz, vagy nagyjából 60-70 deka savanyú káposzta
4 fokhagyma törve, vagy szelve (magyar)
2 ek. oliva olaj (BIO)
4 egész babérlevél
só, bors, őrölt kömény
1 kis pohár tejföl (BIO)
A tarjákat megsóztam mind2 oldalon, a káposztát (én) 3x rendesen átmostam, lecsepegtettem szűrőben, a sütöt kb: 150 fokon előmelegítettem. Egy tálban, olajat, és a fokhagymát összekevertem, és egy tűzálló tepsi aljába raktam a felét. Rá a húsokat egymás mellé, a maradék olajos cuccot, borsot, köményt, 2 babérlevelet. A káposzta felét a húsokra, 2 babérlevéllel, borssal, köménnyel. A maradék káposztát is rálapátoltam, borssal, köménnyel. Tál fedő rá, és go sütő. Kb. 1 óra után, vagy mikor pirul a káposzta teteje, rákentem a tejfölt, hogy nagyjából mindenhol kapjon, fedő rá, még fél óra sütő. 200 fokra fel, még fél óra, Fedő le, és pirulásig vissza, kb: 15 perc. A tarja, szét esik a tál alján, és friss kenyérrel valami isteni finom :-)