Káposztás tészta - egy a sok közül
A jó öreg káposztás tészta. Most csináltam először, de sztem qrva jó lett.
Adagolás:
1 kis fej káposzta
1 közepes vöröshagyma nagyon kicsire kockázva
kb: 30-40 deka fodros tészta
fél kk. őrölt kömény
Qrva sok frissen őrölt bors (izlés szerint)
himalájai só
min. 3-4 ek. mangalica zsír/oliva olaj.
Menet:
A káposztát leaprítottam géppel, amig zsíron üvegesedett a hagyma, majd a hagymára szórtam a köményt, mert az jó neki. Amint megjött az illat, mehet rá a káposzta, és folyamatos kevergetés mellett jól megpirítottam. Közben adagoltam folyamatos kostolás mellett a borsot, és a sót. Mikor majdnem kész, kifőztem a tésztát, és összekevertem a káposztával. Aki szereti cukrozhatja, én jó borsosan csípem :-P