Karfiolos rakott tészta
Szeretem a rakott dolgokat - ami a kaját illeti -, mert csak összeburogatom a résztvevőket, pedig a többi a sütő dolga :-)
Itt most ezeket burogattam össze:
Minden összetevő, a táplálékra éhes résztvevők arányában változhat!
Szal:
Karfiol, (egy kisebb szétszedve), enyhén sós vízben megfőzve
Tészta (ez is megfőzve, ha lehet vagy durum, vagy tojásos)
Szalonna csíkozva, nagyjából 5-10 deka
Sajt reszelve (tök mindegy milyen, csak ne gagyi legyen)
Tejföl (minimum egy nagy, de lehet több is BIO, vagy házi)
Vaj olvasztva a tűzálló tál kenéséhez (margarin szutyok nem jó, mert a műanyag nehezen emészthető... )
Kevés zsemlemorzsa
No. Vajat olvaszt, tál kiken, zsemimorzsával hinteget, és rétegesen cuccoljuk a belevalókat. Szalonna alulra, mert kisül a zsírja, tészta réteg, karfiol réteg, tejföl és sajt összekeveréséből előállított elegy réteg, tészta réteg, és tejfölös cucc réteg. A tetejére reszelt sajt, fedő rá, sütőbe be, (lehet maxon, nekem még a régi komcsi sütőm van) és nyálcsorgatva várjuk az eredményt. Friss kiflivel, kenyérrel megtáplálkozva örvendjünk neki vala! :-)