Kelbimbó leves vajgaluskával
2015.12.24 08:26
Gyors, egyszerű, és friss :-)
Minden mennyiség a fogyasztók számától függ (4 főre)
kb: 30 deka kelbimbó (én kisebbeket tettem bele) friss amíg lehet piacról
3 közepes sárgarépa (a tapsihapsis, nem az a vizes szörnyűség)
vagy piacról, vagy zöldjével vegyed, talán földet is látott...
2 közepes fehérrépa, vagy 1 nagyobb paszternák - piacos
egy kevés zeller, vagy zellerlevél - piacos
egy kevés karalábé - piacos
friss petrezselyemzöld, bors, himalájai só, 2 BIO leveskocka (én 1 marhát, és 1 zöldséget tettem bele)
kb: 2.5 L víz
1 marék levestészta
galuska:
kb: 2 teavajnak megfelelő mennyiségű VAJ (!!!) - olvasztva - nem margarin kacat...
1 BIO, vagy 1-es ill. 2-es számozású tojás felverve - 3-ast soha se vegyél!!
annyi fehérliszt, amennyit felvesz a massza, de kissé maradjon folyós.
Minden zöldet felteszek főni, majd mikor már forr, mehet bele a 2 kocka. Lehet ízesíteni, mehet hozzá a
tészta is. A galuskát egy tálban összekevertem, és belefolyattam egy kanállal a levesbe. pár perc alatt összefő,
és lehet tálalni :-)
