Kelkáposzta főzelék, egy a sok közül :-)

2015.11.14 13:44
kisebb kelkáposzta szeletelve
2-3 közepes burgonya kockázva
1 ek majoranna (csapott)
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
3-4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A rántáshoz
1 ek mangalica zsír (púpos, vagy 3 ek olaj)
2 evőkanál finomliszt
2 ek fűszerpaprika (csapott)
 
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük kb: 2 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük. A zsírból/olajból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük. Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük, oszt jóvan :-)