Kínai csirkemell - ala ami van otthon
1-2 csirkemell (nagyobb darab) (ki mennyire húsos)
szójaszósz (ha lehet, nem a GMO-s Heinz)
szezámolaj (elhanyagolható)
1 vörös-lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa, fehérrépa
kb: 2 marék zöldbab
1 kevés kínai wok fűszerkeverék
kicsi bors
kevés oliva a pirításhoz
nagyjából 10-15 deka spagetti tészta
Csirkét, répákat felcsíkoztam. A csirkét egy kevés szezámolajon , és kb. fél-1 deci szójaszószon megpároltam. Közben a répákat egy kis lábosban, fedő alatt kb. 3 deci vízben félpuhára főztem. Amikor a hús kifehéredett, ment hozzá a zöldbab, még egy fél deci szójaszósszal együtt. Ezek jól elvoltak, a félpuha répákat mindenestől átborítottam a húsos cuccra, és adtam hozzá a fűszerkeveréket. A nagyjából 5-8 centisre tördelt tésztát, olajon megpirítottam (mint ahogy tarhonyát kell), - természetesen „kevergetve” - és mikor jó színt kapott, szárazon ment ez is a húskombóba. Amint elkezdett puhulni, óvatosan belekevertem a kajába. Ha a tészta puha, tálalom.