Kínai csirkemell - ala ami van otthon 2.0 - pirított tésztával

2015.02.19 18:31
Megint csináltam egy kici ócó kínait abból, amit otthon találtam.
Na jó. A csirkecsöcsöt frissen vettem a hentestől... :-)
 
Noszóval.
póréhagyma kell vagy egy fél vékonyra karikázva, 5-6 fokhagyma reszelve.
egy fél csirkecsöcs darabolva
kb: 2 ek. szezámolaj, 1-1.5 deci szójaszósz (sötét BIO, vagy legalább Kikkomann, nem GMO-s szutyok Heinz)
répa kb: 10 deka vágva, vagy reszelve,
2 marék zöldbab, 
egy negyed kelkáposzta, vagy kínai kel, friss petrezselyen
5 kínai fűszerkeverék - max 1 tk, mert az ánizsnak nagyon erős aromája van
bors, és SÓ NEM KELL, mert a szójaszósz qrva sós
őrölt kurkuma
oliva olaj
BIO spagetti tészta
 
Hagymákat szétdaraboltam, szezámolajon kicsit megdinszteltem. A cíííkét hozzáadtam, és meglocsoltam egy kis szójaszósszal. Mikor a hús megpuhult, megkapta a vékonyra szelt kelkáposztát, répát, zöldbabot, és petrezselymet. Még egy kis szója, és egy kevés víz. bors, és a csájná fűszer. Mikor majnem kész, jöhet a kurkuma izlés szerint.
Egy tapadásmentes edényben a spagetti tésztát ketté törtem, megöntöttem olivával, és barnára pirítottam gyakori kevergetés mellet. Mikor megpirult, felöntöttem vízzel, és megfőztem. Megfőve, leszűrve, belekevertem a kínai cuccba, és tálaltam. Nagyon coolkirály lett :-)