Kínai sült tészta

2013.04.14 13:08

Az előző kínai tésztától abból különbözik, hogy itt a lényeg a tészta pirításán van! Összetevők: 2 közepes hagyma, 2 fokhagyma, kb: egy negyed káposzta (én kelt használtam), fél csomag spagetti tészta félbe törve, (vagy ahogy a lábosban elfér) egy fél sárgarépa csíkokra vágva, kb: fél deci szójaszósz, oliva olaj, és izlés szerint csili.

A zöldeket összevágjuk, és egy kevés olajon, kb: fél deci vízen pirítjuk/pároljuk (fokhagyma nélkül). Közben egy másik serpenyőben, a tésztát olajon SZÁRAZON pirítjuk kevergetés mellett, mert odaég. Ha már "mindkét fél" kész, összeöntjük, beletesszük a fokhagymát, a szójaszószt, és kb: 2 deci vizet. Pároljuk tovább, ha kell a vizet pótoljuk. És ennyi :-)