Kínai sült tészta 2.0
2015.07.29 17:56
Kiváló vega kaja, ha minőségi alapanyagokból dolgozunk :-)
2 közepes répa "tapsihapsi répa", ne azt a gömbölyű végű vizezett "sárga rudat" főzzétek bele, mert abban csak víz van... (magyar)
2 fehérrépa, vagy 1 közepes paszternák (magyar)
1 vastag szelet zeller (magyar)
bors, kínai öt fűszer (nagyjából 1 teás kanál, mert az ánizs nagyon domináns)
lenmag olaj egy kevés, szezám olaj, oliva olaj, BIO szója!!!!!!
kb: 25 deka spagetti tészta ketté törve (BIO)
2 közepes v.hagyma - nem túl apróra vágva (magyar)
4-5 gerezd fokhagyma (magyar)
2-3 csipet szezámmag (BIO), és lenmag (BIO)
A zöldeket hosszúkásra szeleteltem, és szezám olajon (és kevés lenmag olajon - ez elmaradhat) megpároltam. Mehet hozzá a bors, a kínai fűszer, és a szójaszósz. Só nem kell, mert a szójaszósz sós! Szórhatjuk a lenmagot, és a szezámmagot is hozzájuk. Egy másik tapadásmentes serpenyőben, vagy lábosban oliva olajon, "szárazon" megpirítottam a tésztát, majd mikor szép színe lett, vízzel készre főztem. Leszűrtem, és hozzáadtam a zöldséges cucchoz. Utólag lehet fűszerezni izlés szerint. Gyors, és finom :-)
Hogy miért ragaszkodom a BIO cuccokhoz, ha lehetőségem van rá? Kukk meg, és gondold végig mit etetnek veled...
Mindenkinek kötelezővé tenném megnézésre!
