Kínai zöldséges pirított tészta
Ez egy nagyon egyszerű, gyors és finom egytál étel. Ami kell hozzá:
25-30 deka spagetti tészta
fél (kisebb), vagy egy negyed (nagyobb) káposzta, 1 közepes lila hagyma kockázva
2-3 újhagyma - zöldjével együtt hosszúra szelve
1-2 ducibb fokhagyma
2 szál sárgarépa szélesre vágva
egy marék borsó, egy marék zöldbab
kb: 1 deci szójaszósz (sötét)
2 evőkanálnyi szezámolaj
1 evőkanál Chiliszósz
kevés só, és őrölt bors
pici csillagánizs granulátum, kurkuma, cayenne bors, gyömbér granulátum
Közepesre vágtam a lila hagymát, apróra a fokhagymát, és vékonyan felcsíkoztam az újhagymát. Hosszúkásra szeltem a répát, és a káposztát. Feltettem a vizet a tésztának, majd egy tapadásmentes sütőben tűz fölött kevés olajon barnára pirítottam a tésztát, gyakori kevergetés mellett. Egy edényben fedő alatt nagy lángon szezámolajon elkezdem pirítani a hagymákat, és a zöldségeket, adtam hozzá egy kis szójaszószt. Amikor kész a tészta, mehet bele a víz, főztem, leszűrtem, és beleteszem a zöldségek közé, adok még hozzá szójaszószt, sót, és borsot fűszereket. Ha kell még teszek hozzá szójaszószt, és szezámolajat. Pár perc múlva kész, és lehet tálalni. Kína a saját konyhádba :-)