Kolbászos krumplileves

2019.09.11 20:02

Hááát 4-5 főre kb... Amúgy tök jó :-P 

1 ek zsír
Kb: 10 deka kolbi  - vékonyra – szeletelve
Kb: fél kiló krumpli kockázva
1 fej vöröshagyma kockázva
2 kis grerzd fokhagyma szeletelve, vagy törve
2 ek piros paprika
sárgarépa, fehérrépa  karikázva izlés szerinti mennyiség
só, bors,
2 babérlevél
petrezselyem
1 kis pohár fejföl
liszt a sűrítéshez

 

A felolvasztott zsíron megpirítjuk a kolbászt, ha ropogós, adjuk hozzá a hagymákat, és vegyük vissza a "lángot". Ha üveges a hagyma, mehet rá a piros paprika. Miután kicsit összeértek, rakhatod rá a krumplit, és keverés után hagyd őket fedő alatt 5-10 percre. Felöntjük vízzel és rakhatjuk bele a répákat, sót, borsot,  babérleveleket, és a petrezselymet. Ha készre főtt, a tejfölt liszttel összekeverve, toljuk bele a levesbe. Na így lesz finom :-P